Pop-O-rama

Poporama zet zijn zoektocht voort naar de drijfveren van hedendaagse alternatieve muzikanten en bands. Het programma benadert de alternatieve hedendaagse muziek vanuit een originele invalshoek en geeft zo een andere kijk op muzikanten, hun manier van werken en de wisselwerking tussen hun muziek en de maatschappelijke context.

Uit het aanbod van festivals en clubs selecteert het programma telkens drie opvallende bands en muzikanten die recent in ons land te zien waren. In deze aflevering maakten we kennis met de eigenzinnige mix van elektronica, barok en pop van de muzikale actrice Liesa Van der Aa; de nieuwe jazzmessias Kamasi Washington; en multi-instrumentalist Frederic Jacques, alias Lyenn.

Liesa Van der Aa is bekend als actrice bij het Toneelhuis en uit diverse televisiereeksen zoals Zingaburia en Cordon, maar muziekliefhebbers prijzen haar vooral omwille van haar eigenzinnige mix van elektronica, barok en pop. Het podium is de plaats waar deze twee levens samenkomen.

One Trick Pony is haar nieuwste project waarin ze muziek probeert te koppelen aan visuele elementen en locaties scènes worden. Poporama volgde haar tijdens de voorbereidingen van Rappel, een werk dat de ring van Antwerpen laat contrasteren met de verstilde muziek van een strijkerskwartet waardoor een melancholisch verlangen naar kalmte en rust wordt opgeroepen. Maartje Goes was onderdeel van One Trick Pony en was te zien in de aflevering die Liesa van der Aa volgde.