Zonderland

Op 11 december 2016 is in Ostade A’dam de voorstelling Zonderland van de Diamantfabriek in première gaan. Maartje was in de voorstelling te zien als één van de twee prinsessen die enkel herinneringen bezitten Zonderlandaan vroeger, hun verbeelding en een viool.

Zonderland is een absurdistisch sprookje over wachten, onmacht, heimwee en toekomsthoop. Het is een ode aan een verloren generatie van asielzoekers in opvangcentra, aan al diegenen die in een papieren bureaucratie zijn beland waardoor zij tussen wal en schip vallen.

De Noors-Nederlandse regisseur Ingrid Askvik denkt als regisseur in muziek en de Turks-Nederlandse componiste Meriç Artaç denkt in beelden. Beide makers werken voor het eerst samen in de Diamantfabriek en willen met hun nieuwe diamonds muziektheaterproductie Zonderland de volgende vraag stellen: “We leven in een tijd die sneller dan ooit beweegt. Wat gebeurt er met je identiteit Zonderland Danswanneer je leven tot stilstand komt, terwijl alles om je heen vooruitgaat en niemand naar jouw verhaal luistert?”

Compositie, concept: Meriç Artaç Regie, concept: Ingrid Askvik Zonderland VioolSolisten: Maartje Goes (viool, zang, spel i.s.m. ArtEZ), Eva van der Post (spel, zang) Decor: Koen Steger Artistieke begeleiding: Sylvia Stoetzer Ontwerp: Yvo Zijlstra Fotografie: Dionisis Christofilogiannis. Zonderland is een diamonds productie van de Diamantfabriek

Lees de recensie in de Theaterkrant

Print Friendly, PDF & Email